Deelname AVN jubileumtentoonstelling (1 t/m 26 september 2021)

Van 1 t/m 26 september doe ik mee aan de AVN jubileumtentoonstelling

‘Ode aan de natuur in Den Haag en omgeving’

De AVN, de natuurbeschermingsorganisatie van Den Haag, bestaat 95 jaar en viert dit met een groepstentoonstelling in de Haagse Kunstkring, waarvoor mijn aquarel van de Lange Vijverberg langs de Hofvijver is uitgekozen.

Voor deze tentoonstelling zonden 69 kunstenaars maximaal drie kunstwerken in, waarmee zij in beeld brachten wat Den Haag en omgeving aan mooie natuur heeft: duinen, bossen, parken, stedelijk groen, de volkstuinen, weilanden en bijzondere (straat)bomen.
Alle ingezonden werken (maximaal drie per kunstenaar) zijn ook te vinden op de website
Hier staan nog 2 werken van mij, van het Westbroekpark en de Kapelweg met begroeiing langs de sloot.

Op zondag 12 september om 16 uur vertellen kunstenaars over hun werk, waarvoor reservering nodig is: 070-3647585 of info@haagsekunstkring.nl

De tentoonstelling wordt gehouden in de Haagse Kunstkring, Dennenweg 64, Den Haag van 1 t/m 26 september, open op woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur

Haagse Kunstkring - Ode aan de Natuur in Den Haag en omgeving | DenHaag.com

Voor actuele informatie: www.Haagsekunstkring.nl info@haagsekunstkring.nl
en www.AVN.nl info@AVN.nl 070-3388100

 

 

Logo-ontwerp voor Rotary Waddinxveen (19 maart 2021)

 

 

Etiket wijnfles (november 2020)

Dit wijnetiket is gemaakt ter viering van het 50-jarig jubileum van Rotary Waddinxveen.

 

 

Werk Aleid Abels in Woerden (20 mei t/m 12 juli 2019)

 

Deelname Atelierroute Groot Woerden zaterdag 5 en zondag 6 september

Aleid en haar broer Taeke de Jong (beeldhouwer) doen mee aan de jaarlijkse atelierroute Groot Woerden op 5 en 6 september van 10.00-18.00 uur in Taeke’s atelier: Van Teylingenweg 34, Kamerik.

Aleid toont naast haar landschappen ook enkele portretten in kleurpotlood en olieverf.
Taeke toont grotere en kleinere beelden met mens en dier als thema.

Een overzichtstentoonstelling begeleidt de atelierroute van 28 augustus t/m 6 september 2015 (ook gedurende de atelierroute). Galerie Slagmaat (v/h Wasserij "Johanna") aan de Leidsestraatweg 36 te Woerden toont van alle deelnemende kunstenaars 1 werk. Dit werk staat ook in het boekje en op de website. Zie de website voor openingstijden www.atelierroutegrootwoerden.nl

 

 

   
 
  
   
       
       
       
  Aleid exposeert met 4 collega's in Cultuurhuys De Kroon

   
 

 

Op 4 juni is de tentoonstelling door burgemeester B. Cremers geopend. Van 1 juni t/m 3 juli in Cultuurhuys De Kroon, op maandag en donderdag van 10 tot 20 uur, op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10 tot 12.30 uur. In de zaal is het werk te zien tot 4 juli en in de vitrines bij de trappen tot 1 september.     

   
  Klik hier voor het artikel in Hart van Holland d.d. 10-7-2015    
       
 

Aleid Abels toont met  landschappen in acryl het prachtige landschappelijke schoon van de groene randen van ons dorp. In haar portretten in kleurpotlood weet zij het eigene van de geportretteerde fijnzinnig te treffen. De 4 Herdenkingsbomen in Waddinxveen schilderde zij voor het door de gemeente uitgegeven boek ‘Waddinxveen in Beelden’.
.

   
 
   
 
Lees ook over de collega's van Aleid op de website van de Stichting Vonk
   
 
   
  Vier nieuwe portretten    
     
     
     
  Aquarellen in het boek 'Waddinxveen in beeld'

 
 

klik op de afbeelding om de aquarellen afzonderlijk te bekijken
 
 

Vier nieuwe aquarellen van de herdenkingsbomen in Waddinxveen zijn vanaf 1 december 2013 drie maanden te zien in het Gemeentehuis van Waddinxveen, vlakbij de Raadzaal. De aquarellen maken deel uit van het boek ‘Waddinxveen in Beelden’ dat bij de viering van het 200 jarig Koninkrijk der Nederlanden op zaterdag 30 november 2013 is verschenen

 
  Waddinxveen in Beelden’ beschrijft in woord en beeld 42 kunstwerken van 33 kunstenaars, 6 herinneringsbomen, 5 rijksmonumenten en 1 provinciaal monument in Waddinxveen. De tekst is van Bert Woudenberg en gaat vergezeld van alle objecten, die zowel geschilderd als gefotografeerd zijn.  
  De aquarellen en foto's van de herinneringsbomen zijn gemaakt door Aleid Abels-de Jong. De kunstwerken en monumenten zijn gefotografeerd door 2 fotografes van de Waddinxveense Kunst Kring. Het gaat vaak om verrassende kunstwerken. Onder de makers zijn ook vier Waddinxveners. Het boek ‘Waddinxveen in Beelden’ nodigt uit om met andere ogen te kijken naar het openbaar kunstbezit van Waddinxveen of het zelfs voor het eerst te ontdekken via een routekaart achterin het boek.

 
   

Verschenen artikelen

  • interview in de digitale krant van Waddinxveen. klik hier
  • Algemeen Dagblad klik hier
  • Hart van Holland klik hier
  • "Bevrijding herdacht in Waddinxveen", digitale krant van Waddinxveen. klik hier
       
       
   

Natuurschoon Waddinxveen in kaartvorm te koop
Diverse plekken in de directe omgeving van Waddinxveen zijn door Aleid Abels vastgelegd op schilderdoek (lees meer... >>)

   
 
  10e Atelierroute Groot Woerden
op 1 en 2 september 2012
van 10.00 uur tot 18.00 uur
 
In het atelier en de toonzaal in Kamerik is weer een mooie expositie van beeldhouwer Taeke de Jong met zijn zus, schilderes Aleid Abels.
 

Aleid toont in deze tentoonstelling merendeels landschappen. Zij heeft werk gemaakt rondom Waddinxveen, haar woonplaats, Vianen, en haar geboorteplaats Kamerik, maar ook van over de grens: uit Italië. Verder toont zij portretten in kleurpotlood

Taeke toont klein plastiek. Zijn oeuvre is net als bij zijn zus veelzijdig. Zijn inspiratie zit in oorsprong bij de dans. Taeke haalt echter ook zijn onderwerpen uit de dierenwereld. Naast beeldjes toont Taeke ook penningen. 

Atelier
Catalogus nr: 70
Van Teylingenweg 34 Kamerik

 Klik hier voor meer informatie over de Atelierroute
Klik hier voor de pagina gewijd aan Aleid Abels
Klik hier voor de pagina gwijd aan Taeke de Jong

   
  2 disciplines, 1 familie’ in Stedelijk Museum Vianen
15 mei t/m 23 oktober 2011
"Het blijft een ontdekkingsreis"; AD 9 september 2011. >>klik hier om het artikel te lezen
         
    Het Stedelijk Museum Vianen toont schilderijen van Aleid Abels - de Jong en beelden van Taeke Friso de Jong. Beide kunstenaars zijn geboren en getogen in ‘t Groene Hart. Deze omgeving bleek een belangrijke bron van inspiratie voor hun uiteenlopende creaties. De binnen- en buitenlandse landschapstaferelen van Aleid Abels vallen op door een heel eigen signatuur: vlot, speels bijna, maar o zo secuur. Haar gevoel voor kleurnuances en lichtschakeringen geeft haar werk een extra dimensie.
 
  Speciaal voor deze expositie creëerde zij tevens zes werken van Vianen, net buiten de stadsmuur. De beelden van Taeke de Jong zijn direct herkenbaar aan zijn passie voor beweging en houding van het menselijk lichaam.
Een andere inspiratiebron vormen dieren, die hij in zijn werk geheel in hun waarde laat. Ook de andere aspecten van zijn oeuvre komen aan bod, waaronder religieuze onderwerpen, portretten en penningen. Deze bijzondere tentoonstelling – ook al bijzonder omdat het niet vaak gebeurt dat broer en zus, elk met een geheel eigen kunstdiscipline, tegelijk exposeren – is tot en met 23 oktober 2011 te zien in de benedenzaal èn de ommuurde tuin van het Stedelijk Museum Vianen aan de Voorstraat 97. Voor meer informatie: www.stedelijkmuseumvianen.nl